Kurt Cobain esete a homofóbiával

Tbg
ZENE
2014 július 05., 14:24
comments 46
photo_camera A 19 éves Kurt Cobain egy rendőrségi fotón

A Pride alkalmából ismét körbejár a neten ez a Kurt Cobainről, a Nirvana énekeséről készült rendőrségi fotó. Cobain iskoláskorában találkozott a homofóbiával, amikor azzal csesztették az iskolában, hogy egy meleg diáktársával barátkozott.

Később úgy emlékezett vissza, hogy "bárcsak meleg lettem volna, már csak azért is, hogy a homofóbokat idegesítsem". Az viszont korántsem egyértelmű, hogy Cobain valaha azt fújta volna fel egy teherautóra, hogy "Isten meleg", amit évekkel később egy interjúban állított.

A rendőrségi jegyzőkönyvben csak annyi állt, hogy a tinédzser mindenféle aberdeeni járműre az "Ain't got no how watchamacallit" mondatot sprézte fel, és ezért vitték be. A watchamacallit egy népszerű csokiszelet az USA-ban. (Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.