10 dollárt kért a Kickstarteren egy krumplisalátára, 5000 dollárt kapott

internetek
2014 július 07., 08:58
comments 29

Zack Brown az ohiói Columbusból annyit írt ki az oldalra, ahol konkrét ötletre konkrét összeget gyűjtenek a feltalálók, hogy szeretne egy krumplisalátát csinálni, de még nem tudja, hogy milyet, erre pedig 10 dollárra lenne szüksége. Még azt is odaírta, hogy talán nem lesz olyan jó, mert ez lesz az első krumplisalátája.

photo_camera Illusztrálja a Wikipedia

Ennek ellenére 850 befektetőtől összesen 5000 dollár gyűlt össze. Aki 1 dollárt adott, az egy köszönőlevelet kapott, aki 20-at, az egy krumplisalátás haikut és egy aláírt üveg majonézt.

Amikor már látszott, hogy dől a lé, Brown új célt tűzött ki: ha összejön 3000 dollár, az egész internetet meghívja, hogy kóstolják meg a salátát.

Ez is hamar összejött, így azt írta, hogy hetekbe fog telni, mire elkészít annyi krumplisalátát. Amikor a Redditen megkérdezték, mi értelme volt ennek, azt mondta:

„A krumplisaláta nem ellentmondásos, mégis egyesít mindannyiunkat.”

(CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.