J.K. Rowling váratlanul publikált egy új írást Harry Potterről

KULTÚRA
2014 július 08., 13:11
comments 75

Hét évvel azután, hogy megjelent a Potter-sorozat utolsó kötete, J.K. Rowling a semmiből egyszer csak ledobott egy új ,rövid történetet. Mindezt a saját honlapján, a Pottermore-on.

A mindössze 1500 szavas történet úgy bukkan fel, mint a Reggeli Proféta pletykarovatának egy írása, amit a könyvekből ismert Rita Vitrol jegyez. E szerint Harry a harmincas éveiben jár, van egy rejtélyes vágás az arcán, és megjelentek az első ezüst hajszálai is. Összeházasodott Ron húgával, Ginny-vel, aki most újságíróként dolgozik. Ron pedig persze Hermione férje lett.

photo_camera J.K. Rowling (CARL COURT / AFP)

Ami még kiderül mindebből, hogy mindhárman a Mágiaügyi Minisztériumban dolgoztak, de Ron otthagyta a közigazgatást, hogy testvérei nagyon sikeres varázsvicc vállalkozását vezetésében segédkezzen.

A mostani kiegészítés azok után a cikkek után jelent meg, melyekben Rowling a foci vébé mintájára a kviddics világbajnokság eseményeit követte nyomon az utóbbi hetekben. Ez volt az első alkalom, hogy az írónő bármit is leírt volna varázslókaraktereiről, azóta, hogy hét évvel ezelőtt megjelent az utolsó könyv. Nem is véletlen, hogy a honlap keddi délelőtt folyamán a hatalmas érdeklődés miatt sokáig elérhetetlen volt. (TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.