Az ember, aki totál túltolta a szülői odaadást meg a csillagokat is lehozomot

cukiság
2014 július 13., 17:22
comments 32

A Washington Post nevű népszerű bulvárperiodika adott hírt Jeremiah Heaton virginiai illetőségű lakos alakításáról, aki kikiáltott egy 2000 négyzetkilométeres királyságot Egyiptom és Szudán határán, hogy a kislánya igazi hercegnő lehessen.

A Heaton gyerek, Emily tavaly télen állt elő az ebben a korban egyébként elég gyakran előforduló ötlettel, hogy

igazi hercegkisasszony szeretne lenni.

Jeremiah, az apuka, viszonylag sikertelen helyi politikus és a bányavállalat alkalmazottja viszont nem úgy kezelte a dolgot, ahogy átlagos szülő, hanem elindult, és talált az egyiptomi-szudáni határon kábé 2000 négyzetkilométernyi rendezetlen státuszú területet, tervezett és varratott egy faszagányos kis zászlót magának, kitűzte a sivatagban a kislány hetedik születésnapján, június 16-án, és kikiáltotta az Észak-Szudáni Királyságot. Ő maga lett a király, kislánya értelemszerűen hercegnő.

photo_camera Kattentásra kattintható (BING)

A Washington Post nem volt rest megírni, hogy a Bristol Herald Courier nem volt rest megszólaltatni a richmondi egyetem nemzetközi szakának professzorasszonyát, aki szerint a királyságot el kellene ismertetni a szomszédos országokkal, az ENSZ-szel, akárkikkel, csak akkor ér.

Jeremiah Heaton tervezi is, hogy az Afrikai Unióhoz fordul, és biztos benne, hogy jó szívvel fogadják, és segítenek is neki. Majd arról nyilatkozgatott, hogy meg akarta mutatni a gyereinek, hogy ő szó szerint lehozza nekik a csillagokat, blablabla.

Én az ürge helyében nem lennék biztos abban, hogy a környéken nagyon lelkesen fogadnák, ha egy fehér ember, egy amerikai, ha még oly hülye is, királyságot alapít. Elég békétlenek mostanában arrafelé a népek,  gyakran mozognak a határok, könnyen elsülnek a Kalasnyikovok, és abban nem szokott lenni semmi Walt Disney-szerű.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.