Így lángolt belül a Kodály köröndön leégett palota

Budapest
2014 július 16., 09:08
comments 13

Még dolgoznak a tűzoltók, eltávolítják a balesetveszélyes, lelógó épületelemeket, oltják az izzó faanyagot annak a Kodály köröndön lévő épületnek a legfelső szintjén, amelynek tetőszerkezete kedd délután égett le - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Tűzoltóság.info köztett egy felvételt, ami a kedden délután kigyulladt Andrássy úti palotában készült oltás közben.

Többtonnányi faanyag lángolt négy órán keresztül 2300 négyzetméteres alapterületen. A statikai szakvéleménytől függ majd, hogy mi a következő feladat, de egyelőre még nem lehet a legfelső szintre menni.

Az Andrássy út 83-85. szám alatti négyszintes épület harmadik emelete gyulladt ki. A ház életveszélyessé vált, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba.

Kedden négy embert, köztük két rendőrt füstmérgezés miatt kórházba vittek, két férfit pedig, aki valószínűleg nem a megengedett módon végzett munkálatokat az épületben, közveszélyokozás gyanújával őrizetbe vett a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.