Már 418 ezren akarják kiszabadítani a világ legszomorúbb mackóját

ÁLLAT
2014 július 19., 14:11
comments 50

Több mint 418 ezren írtak alá egy petíciót, miután a neten körbement egy kép Arturóról, a 29 éves jegesmedvéről, aki egy argentin állatkert lakója (itt akár 40 fok is lehet, és a betoncellában lakó medve csak egy 50 centi mély medencében hűsölhet). A kép alapján kikiáltották őt a világ legszomorúbb állatának.

photo_camera Arturo maci Argentína egyetlen jegesmedvéje, Mendozában él, Buenos Airestől 1050 km-re délre (Fotó: AFP / Andres Larrovere)

Az aláírók azt kérik az argentin kormánytól, hogy engedjék el hidegebb éghajlatra, egy speciális kanadai jegesmedve-rehabilitációs központba. Az amerikai Newt Gingrich volt repuklikánus elnökjelölt-jelölt videóban állt ki az állatért:

 

Állatvédők szerint Arturo ugyanolyan abnormálisan viselkedik, mint a társa, Pelusa, mielőtt két éve meghalt. Azóta Arturo is egyre szomorúbb. Az állatkert igazgatója korábban azt állította, hogy a kora miatt nem lenne biztonságos Arturót máshova szállítani. A kanadaiak viszont azt mondták, azért nem tudják átvállalni, mert nincsenek meg a medve orvosi papírjai.

Az állatvédők most már az elnök segítségét kérik. A petíciók aláíróinak száma folyamatosan nő. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.