A drog halál, nyomor, szörnyűség

bűnügy
2014 július 21., 17:51
comments 158

Olyan árnyalt képet fest a sonline cikke a kábítószerezésről, mintha Richard Nixon megrendelésére írta volna Semjén Zsolt közvetlenül a drogháború kitörése után. Ha jól értem ez egész valami rádióműsor leirata, ami annak kapcsán készült, hogy a Balaton Soundon kábítóztak a fiatalok.

"De persze nem csak e fesztiválon veszélyeztetettek a fiataljaink"

- ezt írják. Aztán Balogh Sándor rendőrorvos (amiben egyébként nem vagyok 100 százalékig biztos, hogy mit jelent) elmondja, amit a drogokról tudni kell.

"Kinek higgyen a szülő? Annak semmiképpen sem, aki a kávéval, cigarettával, alkohollal sorolja egy szintre a kábítószert."

Ez tényleg le van írva. Mármint, hogy úgy értik, hogy a kábítószer veszélyesebb, mint az alkohol. Ami ezek szerint nem kábítószer. Nem tudom milyen anyagra gondol a doktor úr, az előző bekezdésben azt fejtegetik, hogy a marihuána nem gyógyítja a rákot. Szemben talán a cigarettával vagy a házi pálinkával? Vagy nem értem, hogy a rák nemgyógyítás mire érv. Vagy mi ellen. Mindegy is, mert a

"a drog ugyanis halál, nyomor, szörnyűség."

Ilyen egyszerűen. Teljesen felesleges árnyalni ezt a kérdést bármivel. Ezt kell mondogatni nagyon határozottan, és akkor minden drogfogyasztással kapcsolatos probléma mintegy varászütésre meg fog oldódni.

Az is kiderült, hogy Siófokon az önkormányzat megbízásából az autóparkolókban osztogatnak ilyen drogellenes szórólapokat. Amik egyébként lehetnek teljesen hasznosak is. Ha esetleg találkozik valaki egy ilyennel, tegye meg, hogy lefotózza, és elküldni a szerk@444.hu-ra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.