Kézigránátos magyar gyilkost fogtak Thaiföldön

bűnügy
2014 július 22., 11:11
comments 28

Thaifölt Pran Buri tartományában fogta el a helyi rendőrség R. Antal, aki még 2005-ben dobott kézigránátot egy családra Törökszentmiklóson. A támadásban egy ember meghalt és tizennégyen megsérültek. Antal 2008 óta bujkált Thaiföldön, távollétében életfogytiglant kapott a Debreceni Ítélőtábla jóvoltából. A célkörözési alosztály nyomozói az elmúlt időszakban azonosították a férfi tartózkodási helyét, a thai hatóságok pedig annak ellenére is megállapították a személyazonosságát, hogy hamis iratokkal igazolta magát.

Antal, az ítélet szerint kézigránáttal akart elintézni egy vitát, amikor 2005 nyarán két rivális törökszentmiklósi család mintegy húsz-húsz tagja között tömegverekedés tört ki. A verekedés brutalitására jellemző volt, hogy szamurájkarddal, botokkal, vasrudakkal, kövekkel, asztallábakkal, szerszámokkal, csúzlival, különböző lőfegyverekkel és kézigránáttal estek egymásnak a haragosok. Antal családjának több tagja gázpisztollyal és éles lőfegyverrel is a tömegbe lőtt, majd R. Antal kézigránátot dobott a vele szemben állók közé. A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen életveszélyes, illetve maradandó károsodással és fogyatékkal járó sérüléseket szenvedtek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.