A Magyar Krónikát is betámadta az RTL Híradó

tévé
2014 július 23., 15:15
comments 107

Lassan indult be a szerda esti RTL Híradó.

Hosszú blokk foglalkozott a sporttámogatás megnyirbálásával, de

az még csak a bemelegítés volt.

Volt szó arról is, hogy 100 ezerrel csökkent a közmunkások száma a választások után. Az MSZP szerint ez azért van, mert kampánycélokra kellett a program, a kormány politikai megfontolások szerint hol emeli, hol csökkenti a közfoglalkoztatottak számát. Megszólaltatnak egy közmunkást, aki azt mondta, nagyon jó volt neki az a kis pénz, amit közmunkásként kapott, de már nem foglalkoztatják. Ő még egyszer megismételte: itt bizony kampányérdekek mentén gondolkodik a kormány.

Az elfogulatlan tájékoztatás jegyében a Híradó idézte Selmeczi Gabriellát is, akinek a szavaival megint sikerült meggörbíteni a teret, az időt és a valóságot: szerinte tendenciájában kell nézni a közfoglalkoztatottak számát, és ha így nézzük, akkor növekszik.

Azt nem mondta, hogy a tendenciát hogy érti, de ha például 10 ezer éves ciklusokat vizsgál, akkor tényleg neki van igaza, hiszen világos, hogy 10 ezer éve a magyar kormány egyetlen közmunkást sem foglalkoztatott. Mindegy.

Aztán jött egy hosszabb Pásztor Albert-blokk

Együtt-PM országos elnöksége hiába ellenzi országosan Pásztor Albert jelölését a miskolci polgármesteri posztra, mégis Pásztor lett a miskolci baloldali jelölt. Az Együtt-PM helyi szervezetének képviselője azt mondta:

jelen pillanatban nem támogatják Pásztor jelölését, de nem is akarnak ellenjelöltet állítani.

Aztán megszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki jó döntésnek tartja Pásztor Albert jelölését, mert szerinte Pásztor, vitatható kijelentése ellenére,

demokrata.

Megszállási emlékmű

"Ez már nem lesz az az emlékmű, aminek ez a kormány megálmodta. Ez az emlékmű a kormány egyik legnagyobb szimbolikus kudarca."

- így Gyurcsány.

Aztán Erős Antónia elmondta, hogy térfigyelő kamerákat szereltek az emlékműhöz, és a Blikk szerint

napi 3-5 millió forintjába kerül az adófizetőknek Gábriel és a sas biztonsága.

De a rendőrség szerint meg nem jelent többletköltséget.

"Kinyílott a pitypang, megírták."

- nyitotta Erős Antónia a legerősebb riportot. Mégsem kapkodnak a Magyar Krónikáért! Mik nem vannak! Majd jött egy riport arról, hogy Kerényi kormánypárti hecclapjából, amit a Fidesz alapítványa 30 millióval támogatott, az eladásra szánt példányok fele sem kel el.

Az RTL stábja, mikor kimentek a Demokrata és a Krónika közös szerkesztőségébe, két példányt is kapott a lapból.

Volt elég.

- jegyezte meg a riporter, majd elmondta, hogy a Krónika legtöbb példányát ingyen osztják szét közintézményeknek, és csak a maradékot (kevesebb mint 4000 példányt) adnák el, de ebből is a szerkesztőség nyakán marad 2000 újság.

Ehhez képest Bencsik Gábor főszerkesztő azt találja mondani, hogy

Egész jól kezdtünk.

Végül hüldezeik egy keveset a stáb, hogy ebben tényleg a pitypangról meg a tarhonyáról írnak a mértékadó jobboldali értelmiségiek.

Megkeresték Kerényit és Gulyás Gergelyt, a Fidesz alapítványának elnökét is, de ők nem akartak nyilatkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.