Digitális tetoválással feloldható telefonokat fejleszt a Motorola

tech
2014 július 23., 13:28
comments 16

Bár ezt a dolgot csak ők hívják digitális tetoválásnak, igazából inkább egy matricára hasonlít, ami annyira vékony, könnyű és hajlékony, hogy akár 5 napig is elvan az ember bőrén. Persze ennél hamarabb is le lehet venni.

A matricát csak hozzá kell érinteni a Moto X telefonok érzékelőjéhez, és máris felold a zár, anélkül, hogy megérintettük volna a képernyőt.

A matrica technológiája nem új, sima NFC (Near Field Communication) az alapja. Ez már több androidos telefonban, például a Samsung Galaxy S5-ben eleve benne van, két NFC-s telefon összeérintésével azok már kapcsolatba tudnak lépni, és fotókat vagy más fájlokat tudnak megosztani egymással.

Bár az NFC valóban jó megoldás lehet azoknak, akiknek nincs türelmük beírni a telefonba a kioldó kódot, a technológiát egyelőre nem igazán használják a telefontulajdonosok.

De mindegy, hátha majd most. Amerikában már kapható az NFC-matrica, egy tízes pakk, 9 dollár 99 cent. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.