Ian Watkins börtönben marad

bűnügy
2014 július 23., 18:18
comments 42

Ian Watkins, a Lostprophets énekese azt szerette volna elérni, hogy a bíróság lerövidítse 29 éves börtönbüntetését. A bíróság szerint viszont Watkins bűnei olyan sokkoló romlottságról tanúskodnak, hogy indokolt a hosszú büntetés.

Az énekest tavaly decemberben azért ítélték el, mert bebizonyosodott, hogy többször gyermekeket molesztált és bántalmazta őket. Megerőszakolt egy egy évesnél is fiatalabb csecsemőt is.

Watkinsszal együtt lecsuktak két nőt is, mindketten az énekes által bántalmazott gyerekek szülei voltak. A bíróság szerint ők ajánlották fel Watkinsnek a gyerekeiket.

Az énekes védője szerint a bíróságnak azért kellett volna rövidítenie a büntetést, mert Watkins beismerő vallomást tett, ezzel megelőzte, hogy a rendőrségnek felkavaró nyomozati anyagokat kelljen bizonyítékként bemutatnia a tárgyaláson. Az énekesnél számítógépén annyi, gyerekbántalmazást tartalmazó fotó és videó volt, hogy a bizonyíték mérete majd ötször meghaladta a Dél-Wales-i rendőrség teljes számítógépes adatbázisáét.

Meg persze valószínűleg az is indokolhatta az enyhítési kérelmet, hogy a pedofilokkal eléggé rosszul bánnak a börtönökben. (BBC + NME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.