Izrael amerikai nagykövete: Izrael Nobel-békedíjat érdemelne a gázai szárazföldi hadműveletért

háború
2014 július 23., 03:51
comments 209

Az „elképzelhetetlen önuralmáért”. Ezt Ron Dermer a Christians United for Israel gáláján mondta.

Szerinte hiába ítélte el az ENSZ meg a jogvédők azt, hogy egy pár nap alatt több száz ember halálát okozó katonai konfliktusba mentek bele, mert az izraeli hadsereg mindent megtett azért, hogy a lehető legkevesebb áldozat legyen. (El kell ismerni, rakétázás előtt tényleg szólnak, de még így is több mint 500 civil meghalt már.)

Az amerikai légügyi hivatal tegnap 24 órára megtiltotta az USA légitársaságainak a tel-avivi Ben Gurion reptér használatát, miután egy palesztin rakéta egyik darabja a légikikötő közelében csapódott be. Törölték a járataikat nagy európai légitársaságok is, köztük az Air France, a Wizz Air, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines.

Bár Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt kérte John Kerrytől, hogy oldják fel a tilalmat, egy magas rangú, név nélkül nyilatkozó amerikai kormányilletékes szerint nem fogják felülbírálni az FAA döntését

Ebből a posztból könnyen meg lehet érteni, mi történik most Gázában. (Salon, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.