Íme Budapest leghosszabb piroslámpája

közlekedés
2014 július 24., 12:20
comments 66

Keressük a város leghosszabb piros és legrövidebb zöld lámpáját, de önöket, kedves olvasók, a jelek szerint a várakozás sokkal jobban idegesíti, mint a sietés, mert csak hosszú pirosakra kaptunk jelölést, rövid zöldekre nem. Elzarándokoltam mindegyikhez, feltérképeztem a terepet, és lemértem, hogy melyik meddig piros. Simán lehet, hogy este más lett volna az eredmény, ezek a csütörtök délelőtti idők:

6. Irinyi József u. - Karinthy Frigyes út: 45 mp 

Meglepő módon kevesebb mint egy percig piros a lámpa az Irinyi utcán átvezető zebránál, igaz, két részletben vált, pár másodperces csúszással. A kereszteződésben lévő másik zebrán még rövidebb ideig, mindössze 28 másodpercig kell várni.

irinyi1

5. Batthyány tér, a vásárcsarnokhoz vezető zebra: 60 mp

"A kib**** pomáz-bp zrínyi utca között a legelső szájbab***** nemzeti dohánybolt itt van az akadémia zrínyi sarkán, így viszont nekem ahhoz hogy a kossuthtértől cigizve tudjak ide b***** begyalogolni, a telev*** hévtől fel kell mennem a batyin, ÁTKELNEM azon a kik***** zebrán a t*****tuggya milyenutca-fő utca sarkán lévő k*****kib***** nemzeti f*****mg******hez" - írta a Batthyány téri átkelőről neve elhallgatását kérő olvasónk, Gergő. Haragja érthető, de a tények nem igazolják: a mért 60 másodperc átlagosnak számít Budapesten, főleg egy olyan forgalmas úton, mint a Fő utca.

batyi1

4. Ajtósi Dürer sor a Cházár András utcánál: 70 mp

A jelölések alapján az Ajtósi Dürer sor két átkelője is bekerült a válogatásba: az egyik, ami a Cházár András utcánál van, 70 másodpercig piros, ami nem egy tragédia, és út közben meg lehet pihenni a járdaszigeten.

chazar1

3. Ajtósi Dürer sor a Zichy Géza utcánál: 75 mp

A Zichy utcai gázló szigorúbb, itt már 75 másodperc a várakozási idő, viszont nyomós a lámpa, és valaki mindig benyomja, úgyhogy nem derült ki, emberi beavatkozás nélkül meddig lenne piros.

zichy1

2. Petőfi híd budai hídfő - 75 mp

Nem jelölte senki, de ha már ott voltam, megtekintettem a villamosmegállóhoz vezető zebrát a Petőfi híd budai hídfőjénél, ami régóta gyanús nekem, és nem is csalódtam: 75 másodpercével holtversenyben ezüstérmes ezen a listán, bár ez is nyomkodós, és nyomták is a gyalogosok rendesen.

petofi1

1. Budaörsi út - Fehérló utca: 222 mp

Abszolút, vitathatatlan elsőség, gratulálunk! A Budaörsi úti piros lámpát csak az menti, hogy szegénynek egyszerre kell átengednie a fél M1-es és M7-es forgalmát, illetve azt a pár kósza gyalogost, aki az élete kockáztatásával megpróbál itt átjutni. Bár a BKK korábban azt mondta, hogy 129 másodperccel, vagyis 2 perc 9-cel ez a piros a leghosszabb Budapesten, valamit biztos elnéztek, mert többször is bőven 3 percnél hosszabb pirosat mértem, a személyes rekordom pedig 222 másodperc:

ido1

Mindezt úgy, hogy minden egyes alkalommal volt gyalogos, aki nyomta a gombot. Ha nem nyomja be senki, talán még most is ott állok.

menes_kk-animated

 

Ha tudnak ennél is hosszabb pirosról, bárhol az országban vagy a világon, írjanak ide: megirom@444.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.