Több millió nő nemi szervének csonkítását rendelte el az ISIS

külföld
2014 július 24., 13:29
comments 264

Alig néhány hete foglalta el Moszult és környékét az al-Kaidánál is jóval szélsőségesebb muszlim terrorszervezet, máris bevezetnék az iszlám törvénykezés legszélsőségesebb intézkedéseit. Ráadásul egy olyat, amelynek sok szakértő szerint az ég világon semmi köze sincs az iszlámhoz.

Az ISIS által kibocsátott parancs szerint a Moszulban és környékén élő nőknek kötelezően át kell esniük nemi szervük megcsonkításán. Az ENSZ egyik iraki szakértője szerint ez az intézkedés akár 4 millió nőt is érinthet egy olyan régióban, ahol nincs nagy hagyománya az ilyen brutális módszereknek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.