Nem tudta a vállalkozó, hogy mérgező a petrezselyem?

baleset
2014 július 25., 07:31
comments 81

Rendkívüli képviselő-testületi ülésen határozott a baksi városvezetés arról, hogy a képviselők saját pénzükön adnak támogatást az ötven megégett roma nőnek. Segítenek abban, hogy hazajussanak a kórházból, és kötszerre, gyógyszerre fejenként ötezer forintot is adnak. Baks polgármestere elmondta, hogy a Vöröskeresztet is megkeresik, hátha tudnak további segítséget adni a balesetezett napszámosoknak. A képviselő-testület határozott, hogyha pert indítanak a megégett asszonyok a vállalkozó ellen, akkor segítenek az ügyvédi és az illetékköltség előteremtésében.

A petrezselyemszedéshez külső vállalkozó hozta a napszámosokat, mondta a telepvezető Túróczi János a Délmagyar.hu-nak. Elmondása szerint korábban ilyen súlyú toxikus hatása nem volt a növénynek. Sőt, hozzátette, hogy

nem volt tudomásunk arról, hogy a petrezselyem növénynek ilyen hatása lenne az emberekre.

A cibakházi cég a növényeket ipari célra termeli, nem fogyasztásra. (Delmagyar.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.