A Brit Királyi Haditengerészet első női parancsnoka kavart egy férfival

külföld
2014 július 26., 16:34
comments 27

Sarah West volt az első nő, aki parancsnoki (hivatalosan fregattkapitányi) rangig vitte egy brit hadihajón. 2012 májusa óta szolgált a Portland nevű fregatton, most viszont hazaküldték, mert a vádak szerint viszonya volt a hajó egyik férfi tisztjével.

Az ilyesmi önmagában nem tilos, a fegyveres erők magatartási kódexe csak akkor tiltja az ilyen viszonyokat, ha azok veszélyeztetik a működési hatékonyságot. West ügyét még vizsgálják, ő viszont már lemondott a Portlanden betöltött tisztségéről.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a férfi tiszt házas-e, a Királyi Haditengerészet a nyomozás végéig nem akarta kommentálni az ügyet. (DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.