Nincs még meghosszabbítva a Formula-1 szerződés a Hungaroringen

sport
2014 július 27., 08:43
comments 39

Seszták nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap reggel találkozott Bernie Ecclestone F1-atyaúristennel. A téma a Hungaroring meg a száguldó cirkusz közös jövője volt. Jelenleg 2016-ig biztos, hogy lesz Magyarországon verseny.

Seszták fejlesztési ígéretett Ecclestone-nak. A pálya újraaszfaltozása elengedhetetlen, de egyelőre nincsen megegyezés a Hungaroring vezetése és a kormány között, hogy kiállja annak költségeit. Gyulay Zsolt a Hungaroring és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt vezetője a költségvetésből szeretne adóforintokat az aszfaltozásra, Seszták miniszter azt szeretné, hogy a pálya maga termelje ki az összeget. A fejlesztési miniszter a gphirek.hu-nak elmondta, hogy

„én arra fogok tenni javaslatot, hogy az elkövetkező négy, öt és hét év fejlesztésének vonatkozásában adjunk kiemelt szerepet a Forma-1-nek, hogy minél látványosabb, nagyobb, az országimázst növelő beruházást tudjunk elvégezni."

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Magyar Nagydíj meghosszabbítására jelenleg csak aláírt szándék nyilatkozat van, szerződés még nincs. (gphirek.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.