Bécsben ezerhétszáz rendőr lakoltat ki egy foglalt házat

külföld
2014 július 28., 10:53
comments 62

Reggel tízkor láttak neki a bécsi rendőrök a Pizzeria Anarchia nevű foglalt ház kiürítésének, de nem várt ellenállás fogadta az oda kivezényelt egyenruhásokat. A DerStandard szerint a punk foglalt házhoz már vízágyúkat, páncélozott autókat és közel 1700 rendőrt vezényeltek ki. A Leopoldstadt városrészben található épületből az ott lakók festékkel, tojással dobálják a rendőröket, az épület köré pedig barikádokat húztak.

A délelőtt folyamán a házfoglalók tűzijátékkal támadtak a rendőrökre, akik vízágyúval válaszoltak. Eddig közel harminc embert tartóztattak le.

A Pizzeria Anarchia jelenleg az egyetlen és utolsó foglaltház Bécsben. 2011 novemberében költöztek be először punkok az épületbe, miközben felújították azt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.