A Cigány Párt képviselőjelöltjei szabálytalankodtak a legtöbbet a kampányelszámolásnál

POLITIKA
2014 július 29., 08:52
comments 22

598 egyéni jelölt döntött úgy, hogy az országgyűlési kampányra kapott 1 millió forintos támogatást nem adja át a pártjának, hanem megtartja. Így viszont nekik kell elszámolniuk az Államkincstár felé a költéseikkel.

A kincstár szerint viszont ez 196 képviselőjelöltnek nem sikerült megfelelően, tehát az ellenőrizhető jelöltek

harmada bukott el az ellenőrzésen.

A legtöbben a Magyarországi Cigány Pártnál szabálytalankodtak, itt 41 képviselőjelölt beszámolóját nem tudta elfogadni a kincstár. A második 22 hibás elszámolással a Jobbik, majd A Haza Nem Eladó 18-cal. A kormányváltóktól (végül ugye nem váltottak kormányt, de akkor még így hívták őket) 6 jelölt, a Fidesznél pedig 4 hibázott.

A kincstár több típushibáról is beszámolt, sok jelölt adott be olvashatatlan vagy kampányidőszakon kívüli számlákat, de olyan is volt, hogy nem maguk a jelöltek írták alá az elszámolásnál használt dokumentumokat.

A 196 képviselőtől összesen 233 millió forintot fog (de legalábbis: próbál meg) bírságként behajtani a NAV.

Azt viszont, hogy pontosan mire költötték a képviselőjelöltek a 1-1 millió forintos kampánytámogatást, nem adja ki az Államkincstár. Ezekért az adatokért a Trasparency International épp perel. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.