A Havasi Bertalant pöcsnek nevező fotós örül, hogy ez a szó végre miniszterelnöki közleményben is felbukkan

politika
2014 július 29., 13:09
comments 21

A Transindexnek adott rövid interjút az az erdélyi fotós, aki a hétvégi, tusványosi lökdösődés közben lepöcsözte Orbán Viktor különbejáratú sajtóelhárítóját , Havasi Bertalant.

A lökdösődésből azután lett ügy, hogy a Simicska Lajos érdekeltségeinek karcolása miatt a kormánnyal szemben egyre gyakrabban kritikus hangot megütő Magyar Nemzetben az eset miatt a szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek közé sorolták Havasit. Aki amúgy büszke arra, hogy máig őrzi emlékként azt az üres cocacolás dobozt, amiből egyszer a miniszterelnök ivott.

A helyi beszámolók szerint a miniszterelnök személyes terére rettentően kínosan ügyelő Havasi a Magyar Nemzet fotósát, Tóth Tibort gyomron könyökölte, miközben próbált mindenkit minél távolabb tüntetni Orbán Viktor közeléből. A kisebb dulakodás közben pedig Haáz Sándor fotós azt mondta Havasinak, hogy lefejellek, te pöcs.

Havasi szerint az egész ügy szánalmas és nevetséges, és nem is ő lökdösődött, mert épp hátrafele haladt, és úgy nem is lehetne.

Haáz később Németh Zsolt kérésére bocsánatot kért a lepöcsözésért Havasitól. A mostani interjúból kiderül, hogy Haáz szerint teljesen értelmetlen volt, amit Havasi tett, hiszen nem is állták el a fotósok az autó útját. És hogy miért éppen pöcs?

"Azért pöcs, mert ez dobta a gép elsőre. Úgy látszik, Havasinak ezt dobja."

Annak pedig örül a fotós, hogy a pöcs szó most végre megjelent nemcsak újságcikkekben, de végre miniszterelnöki közleményekben is.

A váratlan hírnév pedig meglepte, idegesíti is, mert olyan sokan írnak neki Facebookon, hogy nem tud a gyerekével foglalkozni. Csak jókívánságokat kapott amúgy.

Az egyik kedvenc üzenete ez volt:

„láccik Udvarhelyi vagy, Csíkban azt mondták volna, «kiontom a beledet, TÁÁÁÁ»”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.