KSH: 8 százalék a munkanélküliség

gazdaság
2014 július 30., 07:38
comments 23

Több embernek van munkája

Azt írja a Magyar Távirati Iroda, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A foglalkoztatottak száma így 4,8 százalékkal nőtt előző év azonos időszakához képest. A foglalkoztatottak közül 4 millió 91 ezren tartoztak a 15-64 évesek korcsoportjába, az őket jellemző foglalkoztatási arány 61,7 százalék volt, 3,4 százalékponttal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Kevesebb embernek nincs

Szintén az MTI írja szintén a KSH adataira hivatkozva, hogy a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 91 ezerrel, 359 ezerre csökkent az idei év második negyedévében, a munkanélküliségi ráta 2,3 százalékponttal, 8,0 százalékra csökkent. Április-júniusban a 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 192 ezer volt, 46 ezerrel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, munkanélküliségi rátájuk 2,1 százalékponttal, 7,9 százalékra csökkent. A munkanélküli nők 167 ezres létszáma 44 ezerrel volt alacsonyabb az előző év azonos időszakában regisztráltnál, munkanélküliségi rátájuk pedig a 2,4 százalékpontos csökkenéssel 8,1 százalék volt. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adminisztratív adatai szerint június végén 439 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ez 11,8 százalékkal kevesebb, mint 2013 júniusában volt.

Ez már csak azért is figyelemre méltó, mert a választások után 113 ezer fővel csökkent az alkalmazásban állók létszáma idén áprilisról májusra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.