Az egyetlen magyar gól a brazil világbajnokságon

kultúra
2014 július 31., 07:22
comments 2

A vébé ideje alatt, talán pont azért, hogy bizonyítsák, az ország nem egyenlő a futballal (a németek elleni meccsen ezt egyébként maga a brazil válogatott is bizonyította), hatalmas kortárs-képzőművészeti tárlatot rendeztek Rióban. A kurátorok, Adriano Pedrosa és Rodrigo Moura a világ minden tájáról gyűjtöttek alkotásokat az Artevida kiállításra. A 250 műalkotás közül a Huffington Post is kiemelte a magyar Maurer Dóra itt látható képét. Az új magyar avantgárd egyik legjelentősebb alkotója, a filmes-fotós-festő Maurer Dóra több mint ötven éve aktív, hetvenhét éves. Műveiben gyakran matematikai, geometriai műveletekkel játszik. (A kép Spengler Katalin és Somlói Zsolt gyűjteményéből való.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.