Ököllel verte a fókát, megbüntették, aztán kiutasították

bűnügy
2014 július 31., 16:24
comments 22

Fókaverésért megbüntettek egy 56 éves macedón férfit Horvátországban - írta a Jutarnji List horvát napilap.

photo_camera Nem pontosan ez a példány, de egy éppen ilyen kapta az ütéseket

A férfi többször ököllel hátba vert egy szigorúan védett földközi-tengeri barátfókát azért, hogy elzavarja a Pula közelében lévő Gortanovai-öböl strandjáról. A rendőrség szabálysértési eljárást indított ellene a természetvédelmi törvény megsértése miatt. Helyszíni bírságot szabtak ki, amelyet ő azonnal ki is fizetett. Az eljárás közben azonban kiderült, hogy a férfi illegálisan tartózkodik az országban, ezért a rendőrség őrizetbe vette, és egy gyors büntetőeljárás után öt évre kitiltották az országból.

Miután szigorúan védett állatról van szó, amely rendszeresen beúszik a Pula környéki strandokra, a rendőrség felhívta a turisták és helybéliek figyelmét arra, hogy saját biztonságuk, valamint a fókák biztonsága érdekében ne menjenek az állat közelébe, ne dobálják meg kővel,

(<--- ki dobál meg kővel egy fókát???)< />>

és ne engedjék háziállataikat a vízbe.

A védett állatok bántalmazásáért,

nyugalmuk megzavarásáért

magánszemélyeknek 7 ezertől 30 ezer kúnáig (170 ezertől 750 ezer forintig) terjedő bírságot is kiszabhatnak a hatóságok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.