Tessék, ennyit a liberális demokráciáról: Szlovéniában még abban sem tudtak megegyezni, hogy kit válasszanak európai biztosnak, úgyhogy küldenek három jelöltet

külföld
2014 július 31., 19:35
comments 33

A három jelölt Alenka Bratusek miniszterelnök-asszony, Karl Eljavec külügyminiszter, illetve Tanja Fajon európai parlamenti képviselőnő. Közülük az Európai Bizottság elnöki posztjára jelölt Jean-Claude Junckernek kell majd választania.

A jelenlegi kormánykoalícióban részt vevő pártok sem egymással,

sem a két hete tartott előre hozott parlamenti választások kormányon kívüli győztesével nem tudtak dűlőre jutni

egy konszenzusos jelöltről.

photo_camera Jó, engem nem érdekel a szlovén politika, hogy jön ide ez a kép?

Miro Cerar, akinek saját nevét viselő pártja nyerte a júliusi voksolást, azt javasolta, hogy ismét Janez Potocnikot jelöljék a tisztségre, aki jelenleg a környezetvédelmi biztosi posztot tölti be.

A jelölés joga azonban a Bratusek vezette ügyvivő kormány kezében van, mivel a választások óta még nem alakult meg az új kabinet. A koalíciós pártok pedig nem fogadták el Cerar javaslatát.

photo_camera Megoldás a poszt végén.

Néhány szlovén politikusok szégyennek nevezte, hogy az ország vezetése nem tudott egy jelöltben megállapodni. Dejan Zidan, a szociáldemokraták elnöke szerint ugyanakkor a sok rossz megoldási lehetőség közül sikerült kiválasztani a legkevésbé rosszat. (MTI)

Természetes azért, mert Complicated:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.