Legalább hatvanöt ember meghalt egy kínai gyár robbanása után

külföld
2014 augusztus 02., 04:08
comments 7

Az ország keleti részén, Csiangszu tartománybeli Kunsang városban bekövetkezett robbanásban több mint százhúszan meg is sérültek.

A baleset a tajvani bejegyzésű Zhongrong Metal Products nevű vállalat gyárában történt, ahol futóműalkatrészeket készítenek, elsősorban amerikai autógyártók, köztük a General Motors számára. A gyárban négyszázötvenen dolgoznak, közülük több mint kétszázan voltak munkában a robbanáskor.

Közösségi oldalakon közölt fotók szerint a gyár előtt súlyos égési sérüléseket szenvedett emberek fadeszkákon feküdtek, a sérültek egy részét teherautókon és buszokon vitték el. A CCTV kínai állami televízió képei szerint a gyárból sűrű fekete füst szállt fel.

Az első jelentések szerint a balesetet hanyagság okozhatta, vélhetően a gyárban terjengő alumíniumpor robbant be. A Hszinhua kínai állami hírügynökség azt közölte, hogy a déli órákra a tüzet megfékezték, a katasztrófa okait vizsgáló nyomozás megkezdődött.

Kínában viszonylag gyakoriak az ipari balesetek, mert sok helyen nem tartják be a biztonsági előírásokat. A mostani az év eddigi legsúlyosabb ipari balesete a világ második legnagyobb gazdaságában. Legutóbb tavaly júniusban történt hasonlóan súlyos eset, akkor egy vágóhídon kitört tűzben százhúszan vesztették életüket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.