500 orosz művészt tiltottak ki Ukrajnából

külföld
2014 augusztus 04., 07:01
comments 11

Az ukrán belügyminisztérium megtiltja a beutazást 500 orosz művésznek, akik támogatták a Krím bekebelezését és pozitívan viszonyulnak a kelet-ukrajnai szakadárokhoz

– írta Facebookon Anton Herascsenko, a belügyminiszter tanácsadója.

"Most készítjük a listát, amelyen mintegy 500 olyan orosz művész szerepel, aki támogatta a Krím annektálását és Ukrajna felosztását, és akinek tilos lesz beutaznia Ukrajnába"

– írta a tanácsadó, kommentálva az odesszai Ibiza éjszakai mutatónál történteket. Vasárnap este a dél-ukrajnai városban a nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt és a radikális Jobboldali Szektor képviselői megpróbálták megzavarni Ani Lorak koncertjét, mert az ukrán popénekesnő továbbra is fellép Oroszországban.

"Nem támogatom Ani Lorak és a könnyűzene, a kultúra és a művészet más szereplőinek Oroszországgal kapcsolatos cselekedeteit. Szerintem úgy igazságos, hogy ne keressenek pénzt ukrajnai fellépéssel, lépjenek fel a Krímben" –

írta Anton Herascsenko.

Korábban a lett külügyminisztérium vett fel néhány orosz állampolgárt, közöttük Joszif Kobzon, Valerija és Oleg Gazmanov énekeseket, a Lettországból kitiltott külföldiek listájára.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.