A magyar politikusok úgy pózolnak a kabalafigurákkal, ahogy az a mesében meg van írva

POLITIKA
2014 augusztus 04., 18:35
comments 38

Gyakran eljön a pillanat egy közszolga vagy egy vállalatvezető életében, amikor valamiért bele kell állnia az ügybe, és fotózkodnia kell egy kabalafigurával, legyen az akár szép, vagy olyan, mint Kazincbarcikáé.

Így járt például a Debreceni Egyetem rektora, aki nem oldotta meg hibátlanul a feladatot:

mókus állatkert

De például ehhez a cselgáncsos kabalafigurához sem sikerült mindenkinek jó képet vágnia.

Honatyáink viszont, akik gond nélkül betrappolnak saras cipőben az alvó óvodásokhoz is, bármikor lazán odaállnak egy-egy mesebeli figura mellé, akár színjózanon is. Íme a legnagyobbak.

Simicskó István és a tojás (vagy tyúk)

photo_camera Simicskó István, az Emmi sportért felelős államtitkára beszél, mellette Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a MOB elnöke az új győri multifunkcionális sportcsarnok alapkőletételén, a Magvassy Mihály Sportcsarnok tőszomszédságában 2014. január 30-án. (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Orbán Viktor és Gedeon, a liba

photo_camera Orbán Viktor és az MTK kabalafigurája, Gedeon, a liba az MTK megalapításának 125. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi gálaesten, a budapesti Vasúttörténeti Parkban 2013. november 16-án (Fotó: Beliczay László / MTI)

Orbán Viktor és a Lego

lego_orban

Rogán Antal és a Lego

photo_camera Fotó: Rogán Antal / Facebook

Navracsics Tibor és Kimi

photo_camera Navracsics Tibor beszédet mondott Veszprémben az országjáró körútra induló Kimi kamion bemutatkozásán, melynek célja, hogy teljesítse vállalt misszióját, a gyerekbarát igazságszolgáltatást (Fotó: Burger Zsolt / KIM)

Varga Mihály és Süsü, a sárkány

varga mihály süsü

Kövér László és a mohácsi busó

photo_camera Fotó: Soós Lajos / MTI

Áder János és a (kitömött) mohácsi busó

photo_camera Fotó: Mohai Balázs / MTI

Nem kérdés, hogy ezek után Here úr mellett is szuperül állnának. Vagy mellette:

liba

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.