Almaevéssel harcolnak a lengyelek Oroszország ellen

külföld
2014 augusztus 04., 07:29
comments 20
  • Augusztus egytől tiltotta meg Oroszország a lengyel zöldség-gyümölcs bevitelt.
  • Az ok egyszerű: az oroszok így büntetik meg Lengyelországot, mert kiálltak Ukrajna mellett.
  • A lengyelek nem voltak restek és twitteren indítottak harcot.

polish_apples_1

Ellepte a lengyel közösségi médiát az #eatapples és az #eatpolishapples hashtag. A teljesen civil kezdeményezés reagál az orosz gyümölcstilalomra és minden lengyelt arra buzdít, hogy egyen almát, de hazait, lengyelt. Az ügy mellé rögtön odaállt Marek Sawiki mezőgazdasági miniszter, aki twitteren publikált almaevős képet. A nagy lengyel diszkontlánc a PoloMarket is országos kampányba kezdett, a lengyel almáért.

A magyar élelmiszereket egyelőre nem érinti az orosz beviteli tilalom, ami érthető, mert nem is álltunk ki annyira Ukrajna mellett. Inkább atomerőművet veszünk Oroszországtól. (Via France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.