Tudod, ki tudja a jelszavad? Úgy egy tucatnyi orosz hacker :(

gazdaság
2014 augusztus 06., 06:09
comments 40

420 ezer weboldal 1,2 milliárd felhasználónevét és jelszavát szerezték meg orosz hackerek. A lopást leleplező Hold Security szerint a hackerek mindent vittek, amit értek, vagyis "nemcsak amerikai cégek oldalait támadták, hanem mindent, amire rá tudták tenni a kezüket. És a megtámadott oldalak nagy része még mindig sebezhető".

A Hold Security szerint a hackerek - akik úgy tucatnyian lehetnek és egy közép-oroszországi város a székhelyük, nem dobták piacra a megszerzett felhasználói fiókokat. Inkább ők maguk használják azokat spamelésre.

Hogy mely weboldalakat érinti a törés, azt még nem hozták nyilvánosságra, pont azért, mert az oldalak nagy része még sebezhető, így azokat újabb hackerek támadhatnák. (New York Times via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.