Tarlós felavatta a Fradi-stadion acélsasát

futball
2014 augusztus 09., 14:12
comments 159

"Amíg nem lesz nemzetközi szintű FTC, addig a magyar futball felemelkedéséről nem lehet beszélni" - mondta Tarlós István főpolgármester a Fradi-stadion előtti acélsas avatóünnepségén.

Tarlós István; Gábor Miklós

A magyar futball ezek szerint nem az idén fog felemelkedni, a Fradi ugyanis mostanra kiesett a nemzetközi kupákból (hiszen már augusztust írunk), a menetelés állomásai a következők voltak: döntetlen egy máltai csapat ellen idegenben, nagyon szoros győzelem itthon, aztán két vereség a Rijekától, és már vége is.

Ez még nem stadion avatója volt, hanem az előtte álló sasé. Ami korábban egyébként turul volt, mint arra Tarlós a beszédében emlékeztetett, Szőke Gábor Miklós tervezte, 8 méter magas, szárnyfesztávolsága 16 méter, és 5000 acéldarabból áll.

Tarlóst egyébként saját bevallása szerint megérintette az ünnepség, mert ötéves kora óta maga is fradista - írja az MTI.

Holnap lesz a stadionavató a Chelsea ellen, de ott már Orbán Viktor beszél és lesznek Gripen vadászgépek is.

photo_camera Acélsas és kabalaállat. Fotó: MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.