Jól alszik? Nem lesz ez így, ha megtudja, mi nőtt ennek a férfinak az orrában!

TUDOMÁNY
2014 augusztus 11., 10:08
comments 26

Csigázhatnám még magukat pár információhiányos mondattal, de úgyis kell majd pár perc, hogy ezt kiheverjék:

a férfi orrában fog nőtt.

fogazorrban

Fog.

Nőtt.

Az orrában.

Nem feldugta és beragadt, hanem nőtt. A felső állcsontjából, ami rendben is volna, ha lefelé nőtt volna, nem felfele.

A férfiról csak annyit tudunk, hogy 22 éves, és azután fordult orvoshoz, hogy három éve havi egy-kétszer vérezni kezdett a bal orrlyuka. Az orvosok feldugtak az orrába egy kamerát. Ezt látták:

"A nazális endoszkópia egy centi hosszú, fehér hengeres csontos testet mutatott, ami az orr aljából nőtt."

A fül-orr-gégészek ezután fogorvosi konzultációt kértek, ahol is megállapították, hogy a csontos test bizony egy fog. Ráadásul pluszfog, merthogy a férfinak amúgy teljes volt a fogsora enélkül is.

Az orrba nőtt fogat végül komplikációk nélkül eltávolították. (Via Io9. A kép a különleges, illetve, ahogy a szerzői fogalmaztak, "szokatlan" esetet leíró tanulmányból van, ami az American Journal of Case Reports szakfolyóiratban jelent meg.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.