Meghalt Afrika utolsó jegesmedvéje

ÁLLAT
2014 augusztus 14., 10:39
comments 12

Szerdán altatták el Wangot a johannesburgi állatkertben. A 28 éves állat féléves korában került Afrikába, egy japán állatkertből, oroszlánért cserélték el. Ekkor érkezett a társa, GeeBee is. Ragaszkodtak egymáshoz, pedig a természetben a jegesmedvék magányosak - írja a CNN.

photo_camera Fotó: Johannesburgi állatkert/Facebook

Geebee idén januárban szívinfarktust kapott, és elhunyt. Az állatkerti kedvenc Wang ettől kezdve étvágytalan és kedvetlen lett, úszni sem úszott már, egészségi állapota folyamatosan romlott. Próbálták felvidítani, egy cég még hókészítő gépet is fejanlátott a számára, de azt a gondozók visszautasították, mert féltek attól, hogy kikészítené az afrikai éghajlathoz szokott állat szervezetét a hideg.

Wangot végül súlyos szív- és májelégtelensége miatt altatták el. Utóduk nem lehetett, mert a melegben képtelenek a párzásra a jegesmedvék. A johanessburgi állatkert nem tervezi a pótlásukat, így Wang volt az utolsó Afrikában élő jegesmedve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.