Megússzák a büntetést a kamupártok?

POLITIKA
2014 augusztus 15., 05:32
comments 21

Úgy tűnik, hogy hiába büntettek tíz- és százmilliókra közel félszáz pártot az ajánlóívek hiánya és késedelmes beadása miatt, eddig csak a parlamenti pártok és pár nevesebb szervezet fizette be azt. Az idei országgyűlési választásokon újdonság volt, hogy minden elvesztett, elhagyott, lehányt hitelesített ajánlóív után 50 ezer forintos bírságot kellene fizetnie az adott pártnak. A csúcstartó a Keresztény Magyarok Szövetsége nevű szervezet, akinek se telefonja, se honlapja, de 689 millióval tartozik. A behajtást elvileg a NAV végzi, de csak a párt és a szervezet felel a tartozásért, a vezetők nem. Ha nincs pénze a kamupártnak, akkor nem is tudja befizetni a bírságot.

131 millióval lóg az Új Dimenzió Párt, pedig ők 150 milliót állami támogatást is kaptak a parlamenti kampányra. A honlapjukról minden információt leszedtek.

Összesen 1,9 milliárd forintos bírság alig egy százalékát fizették eddig be, 18 milliót. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.