A pitbull, ahogy soha nem gondoltál rá

ÁLLAT
2014 augusztus 16., 17:30
comments 44

Viszonylag nehéz feladatra vállalkozott Sophie Gamand francia fotós:

a pitbullokról kialakult képen próbál valamennyit javítani azzal,

hogy a szokásos erőszakos kontextus helyett egészen máshogy ábrázolja őket. Mondjuk így:

Vagy éppen így:

Esetleg így:


Gamand a Flower Power nevű projektben arról ír, egyetlen annyira félreértett faj sincs, mint a pitbullok, akik sokszor sokkal inkább a körülmények és az emberi gonoszság áldozatai, mint eredendően veszélyes állatok.

Amerikában évente 100 ezer pitbullt altatnak el, és a menhelyeken lévő állatok döntő többsége is ilyen fajta. Legtöbbjüknek esélyük sincs arra, hogy gazdát találjanak. (A témáról egyébként hosszú, de nagyon érdekes cikk jelent meg idén nyáron az Esquire magazinban, akit érdekel az ilyesmi, vagy szeretné egy kicsit máshogy is látni a pitbullokat, semmiképp se hagyja ki.)

Gamand pedig nemcsak általában próbálja javítani a képekkel a pitbullok sajtóját, hanem kifejezetten befogadásra váró állatokról készít képeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.