5,5 milliárd magyar adóforintért tér vissza a Red Bull Air Race

Budapest
2014 augusztus 18., 11:52
comments 108
photo_camera Fotó: AFP

2003 és 2009 között Budapesten is volt futama a műrepülő világkupának, sok nézővel, sokakat meg nagyon idegesített, aztán 2010-ben a kormány leállíttatta. Az egész sorozat szünetelt aztán, idén indult újra, de Magyarország nem volt a helyszínek között. Jövőre viszont már megint lesz budapesti verseny, és ahogy ez most kiderült, annak a költségeit nem a hatalmas reklámot kapó Red Bull állja, hanem a kormány. A költségvetésből évi 1,8 milliárd forint megy a rendezői jogdíjra és a szervezés költségeire, mindez három éven keresztül. Magyar részről az a Hungaroring Zrt. lett megbízva a szerződés létrehozásával, amelyik idén több körben is jelentős állami támogatást kapott már. (hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.