Már ma P.O.K.O.L. lesz közlekedni a belvárosban a tűzijáték miatt

közlekedés
2014 augusztus 19., 04:34
comments 51

A BKK közleménye szerint már ma lezárták a hidat, hogy holnap remekül meg lehessen ünnepelni államalapításunk soros évfordulóját.

A tiltás szigorú és alapos: sem gyalogosok, sem a tömegközlekedés járművei nem mehetnek át.

A Honvédelmi Minisztérium is beszállt a területfoglalásba, keddtől a budai felső rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között is lezárják a gépkocsiforgalom elől.

A rendezvények biztonsága érdekében kedden és szerdán ideiglenesen megnyitják a Lánchíd utcát.

Szerda este 6 órától a tűzijáték miatt szünetelni fog a teljes gépkocsiforgalom és tömegközlekedés a budai és a pesti rakparton, a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

A BKK folytatta a közlekedés szerelmeseinek a rossz hírek közlését: a 2-es metró forgalmát szerdán az utasok számának függvényében korlátozhatják, ebben az esetben a Batthyány téri és Kossuth téri állomást lezárják, a szerelvények csak áthaladnak rajtuk.

A belvárosba tartó főbb villamos-, troli- és buszjáratok, valamint a HÉV-ek és a metrók a szokásosnál sűrűbben közlekednek viszont majd.

Szintén felmerülhet, hogy egyes dunai hidakat a tűzijátékra látogatók számától függően lezárhat a rendőrség.

A 2-es villamos kedd délutántól szerda délutánig a Közvágóhídtól a Kossuth térig, utána pedig csak a Boráros térig közlekedik. A Margit híd, illetve a Petőfi híd lezárása esetén a 4-es és 6-os villamos az Oktogon és a dél-budai végállomások, illetve az Oktogon és a Corvin-negyed megálló között jár. Kedd délutántól a 19-es és a 41-es villamosok csak a Clark Ádám térig visznek utasokat, szerda délutántól a 18-as villamosokkal együtt a Széll Kálmán térig közlekednek. A Szent Gellért rakpart lezárása esetén a szerelvények a Szent Gellért térig közlekednek. A Szabadság híd lezárása esetén a 47-es és 49-es villamosok is csak a Gellért térig járnak.

Az Erzsébet híd esetleges lezárása esetén az 5-ös, a 8-as és a 8A, a 112-es és a 178-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a 7-es és 107-es a Szabadság hídon, annak lezárása esetén megosztva, két szakaszon jár. A 9-es busz szintén két szakaszon közlekedik este, ha lezárják a Margit hidat. A 15-ös és 115-ös busz módosított útvonalon viszi az utasokat szerda délutántól, a 16-os busz szerda estig, a 105-ös pedig szerda délig az Erzsébet hídon át jár. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.