Meggyilkolták Michael Jacksont, a négy és fél méteres albínó krokodilt, mert megevett egy ausztrál férfit felesége szeme láttára

ÁLLAT
2014 augusztus 19., 09:52
comments 129

Az 57 éves halászt hétfő délután támadta meg egy ritkának számító albínókrokodil az Északi területen. A férfi akkor követte el a végzetes hibát, amikor belépett a vízbe, hogy szétszedje összecsomozódott horgászzsinórját. Felesége odarohant, hogy segítsen a megtámadott férfinak, de már csak a horrorisztikus támadás szemtanúja lehetett.

A helyi hatóságok számos hajóval keresték a vízben a tettest, végül estére akadtak rá a Michael Jackson névre keresztelt 4,5 méteres krokodilra. Lelőtték, boncolás után pedig előkerültek maradványok a férfiból is.

A térségben rengeteg a krokodil, járnak is oda sokan turisták emiatt, de az albínókrokodil ritkaságnak számít. Keseregnek is a helyi túraszervezők, hogy épp egy ilyen ritka állat hallgatott a vadászösztöneire, magára haragítva ezzel a rendfenntartókat.

Idén ez már a harmadik krokodiltámadás Ausztráliában. Januárban egy 12 éves fiút ölt meg egy krokodil, júniusban pedig egy halászra támadt rá egy hüllő. (Mashable, címlapkép illusztráció, innen)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.