Volt olyan brit rendőr, aki házkutatás közben kért meg egy ott élő nőt, hogy jelölje be Facebookon

bűnügy
2014 augusztus 19., 09:31
comments 17

Az Egyesült Királyságban több száz rendőrt marasztaltak el egy belső vizsgálat után, amiben azt nézték meg, hogy a rendőrség tagjai hogyan használják a közösségi oldalakat. Az elmarasztalások kilenc százalékában ki is rúgták a bénázó rendőröket.

2009 és 2014 februárja között összesen 828 olyan szabálysértést találtak, amit a rendőrök Facebookon és Twitteren követtek el.

Egy walesi rendőrtiszt írásbeli figyelmeztetést kapott, mert egy házkutatás során megkérte az egyik ott lévő nőt, hogy jelölje be Facebookon. Volt olyan rendőrtiszt, akit kirúgtak, mert túl sokat lógott munkaidejében az interneten, főleg közösségi oldalakon és aukciós szájtokon. De volt abból is gond, hogy fegyverrel pózolós képeket töltöttek fel magukról rendőrök, két rendőrnek pedig azért kellett távoznia, mert kompromittáló pozícióban fotózkodtak, bármit is jelentsen ez.

Sok esetben a Facebookra feltöltött fotókból volt baj. Egy rendőrnek például azért kell tanácsadóhoz járnia ezentúl, mert egy Facebookra feltöltött fényképen az látható, hogy munkaidejében a rendőrségen alszik. (via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.