Svájcba síelni és meghalni járnak az emberek

életmód
2014 augusztus 21., 08:51
comments 35

Hollandia és az amerikai Oregon állam mellett Svájc egyike annak maroknyi országnak, ahol engedélyezik az asszisztált öngyilkosságot. A Zürichi Egyetem ezért most megvizsgálta, hogy 2008 és 2012 között hány külföldi öngyilkosságturista csekkolt be az asszisztált öngyilkosságot levezénylő zürichi intézetbe, és az jött ki, hogy összesen 611-en voltak, és négy év alatt megduplázódott a számuk.

Svájcban hat öngyilkosságot támogató szervezet működik, ezek évente kb. 600 ember öngyilkosságában segédkeznek. Van, amelyiknél orvos segíti át a beteget a halálba, van, ahol nem. A hatból négy szervezet fogad külföldieket, évente összesen 150-200-at.

Dr. Julian Mausbach szerint ennek egyik oka, hogy az Egyesült Királyság és Olaszország például tiltja az asszisztált öngyilkosságot, míg például Luxemburg és az amerikai Washington és Montana államok csak akkor engedélyezik, ha a páciens halálos betegségtől szenved.

(Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.