Egy kínai vadászgép gizdázott egy amerikai járőrrepülőnek

külföld
2014 augusztus 22., 21:07
comments 86

Egy amerikai P-8 Poseidon tengeri járőrrepülő kisebb összetűzésbe került egy J-11-es kínai vadászgéppel a kínai Hainan-tartomány közelében a Csendes-óceánon, nemzetközi légtérben. A Pentagon szerint a kínai vadász többször nagyon közel jött az amerikai géphez, majd át is fordult, megmutatva az amerikai pilótának a vadászgép fegyverzetét.

Ez nagyon kockázatos manőver, főleg amikor két repülő ennyire közel halad egymáshoz. A Pentagon szerint a kínai gép 10 méternél is közelebb jött az amerikaihoz.

Az Egyesült Államok panasszal fordult a kínai hadsereghez, szerintük az ilyen felelőtlen magatartás veszélyes és nem megengedhető. (Time, NYT)

(A címlapi kép a Wikipediáról van, ilyen egy P-8 Poseidon.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.