Szeged készül az ebolára

külföld
2014 augusztus 22., 18:02
comments 21

A Szegedi Egyetem klinikája speciális elkülönített részleggel készül az ebolára. Azért teszik ezt, mert szeptemberben 120-125 afrikai diák tér vissza az egyetemre.

A Délmagyar azt írja, hogy több mint 100 fő érkezik Szegedre az ebolával fertőzött területekről, de az RTL Klub Híradójában az volt, hogy csak 70-en jönnek Nigériából, szóval a több mint 100 fő csak akkor áll meg, ha egész Afrikát ebolával fertőzött területnek tekintjük

De nem tekintjük, mert Afrika azért elég nagy és népes kontinens.

Nigériában viszont tényleg van ebola, igaz, itt a járvány nem olyan súlyos, mint a többi fertőzött országban. Eddig négy ember halt meg Lagosban, közülük egy fő, akivel egészen biztosan az ebola végzett.

A Délmagyar és az RTL szerint Magyarország összes egyetemére több mint 1000 diák érkezhet a veszélyeztetett területekről, de őket már a repülőtéren megvizsgálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.