Vágó Gábor az LMP egyik jelöltje

POLITIKA
2014 augusztus 22., 13:11
comments 72

„Kecskemét minden választókörzetében lesz LMP-s képviselőjelölt. Petőfivárosban például Vágó Gábor méretteti meg magát.”

írja az LMP a Facebookon.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

Ez azért furcsa, mert a kecskeméti Vágó Gábor januárban közölte, hogy nem indul újra a parlamentbe, és kilép az LMP-ből is. Február végén már arról beszélt, hogy mik voltak a párt hibái, és azt is mondta, hogy valamiféle civil mozgalomban szeretné folytatni.

Vágó Gábor ezzel magyarázta az indulását

„Nem vagyok egy pártnak sem a tagja. Nem csak az LMP-ből, hanem a pártlogika mentén való gondolkodásból léptem ki. Továbbra is azt vallom, hogy a hazai közélet felpezsdítéséhez sem az acsarkodás, sem az egymásnak betartás, sem a »csakazértis« kormánypártiság, sem a »dafke« ellenzékiség nem járul hozzá. [...]

Annak oka, hogy Kecskeméten mégis a volt pártom színeiben indulok, roppant egyszerű. Az elmúlt hat évben Kecskeméten olyan sokszínű helyi közösség épült az LMP köré a helyi képviselőink jóvoltából – akik nem mellékesen a barátaim –, aminek én is teljes szívvel vagyok részese. [...] A kampány előtt valaki munkahelyi okok miatt visszamondta a jelöltséget, beugrottam hát a helyére. Ráadásul ott indulok, ahol felnőttem, ahol 2010-ben is indultam. Nincs befutó helyem. Azért is vagyok jelölt, hogy ne csak a helyi milliárdosok huncutsága legyen a politika Kecskeméten, hanem ott legyen még öt évig a csupa szív Falusi Norbert barátom a városházán. Ő kimondja az igazat, akkor is, ha az mindenkinek kényelmetlen.

Mióta nem vagyok képviselő sokkal, boldogabb az életem. Mégis részt kell vennem a küzdelemben helyben, hogy ne poshadjon be a kecskeméti állóvíz.

Nem utolsó sorban, vannak önző okaim is, hiába lobbiztam négy éven át, még mindig nincs leaszfaltozva az utcánk, így a busz sem jön tovább, az meg plusz 10 perc gyaloglás. Ha nem intézi el a következő ciklusban a képviselő, még anyukám se fog rá szavazni.

Összefoglalva azért indulok: nem akartam az utolsó pillanatban szarban hagyni a barátaimat. Van egy közösség helyben, ami túlmutat a szokásos ellenzéki balfaszkodáson, és a milliárdosok koncszerző harcán. A töredékszavazataimmal bekerülhet egy jó fej képviselő.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.