Mégis van értelme a kalóriamentes édesítőszereknek

gasztronómia
2014 augusztus 24., 18:01
comments 99

A tudósok itt a meglévő kutatásokból dolgoztak, az ott megszerzett adatokat elemezték újra. Szóval az American Journal of Clinical Nutrition-ben azt állítják, hogy igenis segít a fogyókúrában, vagy a testsúly megtartásában, ha valaki kalóriamentes édesítőszereket fogyaszt cukor helyett.

Ez persze olyan kézenfekvő, hogy így van, pedig tudományos körökben nagyon is vitatott, hogy jót tesz-e a light kóla.

Több kutatás is azt hozta ki, hogy azok az emberek, aki édesítőt használtak cukor helyett jobban meghíztak, mint akik nem. Ez persze nem azt jelentette, hogy azért híztak meg, mert édesítőt használtak, de látszott a két dolog között valamilyen összefüggés. Az egyik elmélet az volt, hogy aki édesítős bármit evett vagy ivott, az később éhesebb volt, és többet ehetett, mint aki cukrot fogyasztott.

A legújabb elemzés szerint viszont segíthet kismértékű súlycsökkentésnél a kalóriamentes édesítők használata.

Ennek személyesen is nagyon örülök, mert évek óta csak light kólát iszom, a rendesnek már az ízét se szeretem, ezzel szemben mióta letettem a cigit folyamatosan hízok. De most legalább már tudom, hogy nem a light kóla miatt. Valószínűleg. (atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.