17 éves, 216 centi, gyors, ügyes, és bedobja a Kígyó térről is

sport
2014 augusztus 25., 14:21
comments 29

Minden idők legjobb kosárlabdázója lehet, azt mondják. Thon Maker dél-szudáni származású, ahogyan Luol Deng és Manute Bol (ők két viszonylag híres profi kosaras) is, mégpedig dinka törzsből, a világ legnagyobb átlagmagasságú népcsoportjából. (Thon édesanyja 193 centi, apja 205, ő maga pedig már 13 évesen túlnőtte az apukát.) A család Ausztráliába emigrált, ott fedezték fel a gyerek rendkívüli képességeit, most már a dél-kaliforniai Sierra Canyon High School játékosa, és az NBA-be készül.

Sokat próbált amerikai kosáredzők esküdöznek, hogy ilyen magas és fiatal játékostól ennyire sokoldalú, minden elemében hatékony kosárlabdát még nem láttak. Thong olyan gyorsan és ügyesen vezet labdát, mint egy irányító, olyan lábmunkája van, mint a legerősebb védőknek, a gyűrű alatt a legjobban védekező centereket közelíti, és még a hárompontost is beszórja.

Még egy éve hátra van a középiskolából, a legnagyobb nevű kosáregyetemek állnak sorba érte: Kentucky, Duke, Kansas, UCLA, Indiana, Arizona... De az is lehet, hogy rögtön megpróbálkozik egy NBA-drafttal, bár fizikailag még sokat kellene fejlődnie a profi ligához: 216 centijéhez még csak 92 kiló. (BleacherReport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.