Orosz deszantosokat temetnek titokban?

külföld
2014 augusztus 27., 13:15
comments 60

Az északnyugat-oroszországi Pszkovi területen a múlt vasárnap óta temetnek orosz deszantosokat titokban, legalábbis ezt állítja a Novaja Gazeta című ellenzéki orosz lap. A lap újságírói szemtanúi volt a temetéseknek, de az áldozatok halálának okát és számát titokban tartják. A cikkben képek is szerepelnek a sírokról. A lap szerint a 76-os számű pszkovi légi deszantban szolgáló katonák augusztus 15. és 16. óta nem válaszolnak a rokonaik hívásaira, akik semmit sem tudnak róluk. Vlagyimir Samanov vezérőrnagy, az Oroszországi Föderáció Légideszant Csapatainak parancsnoka szerint a légideszant dandár minden tagja él és egészséges.

photo_camera Maksim Blinov/RIA Novosti

A fontanka.ru cikke szerint a Pszkovtól 15 kilométerre lévő Vibuti falu temetőjében nyugvó katonák egyike augusztus 20-án, a másik egy nappal előtte halt meg. A rokonok szerint Ukrajnában, Luhanszk mellett vesztette életét a katona. Az ukrán Inter televízió riportere augusztus 19-én Luhanszk mellett megtalálta a 76-os számú pszkovi légideszantosok egyik egységének naplóját, valamint látott egy deszantos harci járművet, gépfegyvert és több bankkártyát rögzítő fényképet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.