Bemutatta a NATO azokat a műholdképeket, amik az orosz inváziót bizonyítják

külföld
2014 augusztus 28., 17:35
comments 276

A NATO honlapjára felkerült képek a szervezet szakértője szerint azt bizonyítják, hogy orosz katonák kifinomult nehéz fegyverzetükkel együtt már Ukrajna területén belül vannak.

A NATO közleménye szerint ezek a fotók megerősítették mindazt, amit a NATO és szövetségesei hetek óta hallanak más forrásokból. És mindez bizony nyíltan szembeáll mindazzal, amit Moszkva állít, azaz hogy nincsenek orosz katonák Ukrajnában, illetve azzal, amit az oroszpárti szakadárok vezetője mondott, hogy az érkező orosz segítség csak nyaraló katonákat jelent. A csütörtöki eseményekről és a háború alakulásáról itt olvashat többet.

photo_camera Augusztus 21-én orosz katonai konvoj és önjáró lövegek ukrán területen
photo_camera Önjáró lövegek telepítve
photo_camera Határ mellett állomásozó orosz csapatok június 19-én és augusztus 20-án
photo_camera Július 23: ukrán területen, Ukrajna felé fordított nehézütegek
photo_camera A negyedik képen szereplő fegyverek elhelyezkedése. A NATO szerint mindez arra utal, hogy szó nincs gyakorlatról, ezekkel a szakadárokat támogatják az oroszok

(via Business Insider)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.