Ha Anglia csatlakozna az Egyesült Államokhoz, a második legszegényebb állam lenne

gazdaság
2014 augusztus 28., 18:02
comments 74

Persze az egész csak egy gondolatkísérlet, de annak érdekes: ha esetleg az EU helyett az USA felé közelednének, és végül taggá válnának, az Egyesült Királyságnál csak Mississippi lenne szegényebb állam.

Mindezt Fraser Nelson, a Spectator szerkesztője rakta össze, aki azt is kiszámolta, hogy ha Nagy-Britanniáról lecsapnánk a legmenőbb dél-keleti részt, azaz Londont és környékét, akkor még Mississippi is bőven megelőzné az ország maradékát. A rangsor összeállításánál két adat számított, az egy főre jutó GDP és hogy az adott helyen mennyire drága az élet.

Persze a lista csalóka, hiszen azt Alaszka vezeti, az állam, aminek rengeteg bevétele van, viszont alig 730 ezer ember él ott, így nem nehéz jó átlagot teremteni. Nelson több európai országot is bevett még a játékba, a legjobban a norvégok végeztek, hetedik leggazdagabb állam lehetnének, ha csatlakoznának. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.