Jó reggelt! Ezt a hajnalt még megúsztuk világháború nélkül

külföld
2014 augusztus 31., 06:04
comments 120

Egyre borúsabb hangulatban szemlélik az elemzők az ukrajnai eseményeket. Plankó Gergő itt összefoglalta, hogy miért is gondolnak világháborúra azok, akik arra gondolnak. De egyelőre ez még nem robbant ki. A harcok most így állnak:

photo_camera via Live UA Map

A térképen feketével jelöltem a két legfontosabb fejleményt. Mint látható, az orosz hadsereg inváziójának kettős célja van:

  1. Donyeck felmentése, ahol klasszikus duplakatlan van kialakulóban, vagyis az orosz hadsereg átkaroló művelettel próbálja katlanba zárni a Donyeck köré ostromgyűrűt vonó ukrán csapatokat.
  2. Mariupol elfoglalása, ami megteremtheti a szárazföldi összeköttetést a márciusban annektált Krímmel.

A térképrajongók kedvéért itt az ukrán nemzetbiztonsági tanács térképe is a hadihelyzetről. Ha rákattintanak, 3000 px szélesben is megnyílik:

photo_camera Via medianrbo.org

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.