Megmentené a mekis repülőt Pestszentlőrinc polgármestere

POLITIKA
2014 augusztus 31., 14:30
comments 49

Írtunk mi is arról pár napja, hogy bezár a pestszentlőrinci McDonald's, ami az előtte álló AN-2-es repülőgépről volt igazán híres. A gépet pedig a tervek szerint a Repülőgép Emlékparkba vinnék.

A hír sokakat elszomorított, a megmászható gép rengeteg gyerek kedvenc játszóhelye volt az utóbbi években. Vasárnap délután pedig a XVIII. kerület fideszes polgármestere, Ughy Attila is lépett, és Facebook-oldalán írt erről:

Olvasom, hogy bezár a „repülős meki”, a kerületi családi rendezvények egyik kedvelt helyszíne. Nem véletlenül: kevés az olyan gyerek, aki nem szereti a repülőgépeket. Azt is olvasom, hogy az An-2-es gépet a Repülőgép Emlékparkba vinnék...  Én viszont azt szeretném, ha nálunk maradna, és felállítanánk a kerület valamelyik játszóterén – mégiscsak egy emblematikus tárgy, és hadd használják továbbra is a lurkók.  Ebben kérem a támogatásukat. Ha egyetértenek azzal, hogy azonnal kezdjük meg a tárgyalásokat, akkor nyomjanak egy LIKE-ot, osszák meg a felhívást, a kommentekben pedig javasoljanak helyszínt! Nekem van ötletem, de kíváncsi vagyok a véleményükre!

A polgármester még egy hatásos képet is mellékelt ehhez:

repülő

És persze, világos hogy kampány van, de olyan ritka, amikor normális ötletek bukkannak fel egy kampány során, hogy most megörültünk ennek, és drukkolunk, hogy maradhasson a gép!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.