Az évtized zenei botránya: Jollyt azzal vádolják, hogy lopta a No roxa ájt!

Popkult
2014 szeptember 01., 06:29
comments 101

„Tőlem lopta legnagyobb slágerét Jolly”

– ezzel a címmel jelent meg egy nagyon fontos tényfeltáró cikk a Blikkben, amiben egy Kamy nevű előadóművész azt állítja, hogy a 37 éves Tarcsi Zoltán (művésznevén: Jolly) lenyúlta a dalát, ráadásul nem másikat, mint a több mint 11 millió megtekintésnél járó No roxa ájt. A művésznő ezért tavaly pert indított, az Artisjus pedig egy ideje visszatartja a jogdíjakat, amíg nem rendeződik az ügy. Kamy Romániában is perelni fog.

Kamy a lapnak azt mondta, hogy Jolly nemcsak a szöveget, de a zenét is sajátjaként védette le, nemcsak Magyarországon, hanem Romániában is. Csakhogy a dallamot Kamy már 2007-ben levédette Szosztár rovész tu románi sely címen az Artisjusnál, és a szám 2009-ben egy BravoHits-albumon is megjelent. A dalt aztán 2011-ben Cigánylányként is levédette. Bizonyítéknak itt egy 2008-as videó:

Kamy egyébként eddig a Facebook című nótájáról volt híres:

A Blikk megkereste Jollyt is, aki tagadta a lopást, és azt mondta, beperli az újságot, ha megírja a cikket. Mint mondta:

„Először is Kis Grofóval éneklem a No roxa ájt! Mi írtuk a szövegét! Nem loptunk semmit, semmiféle dalt soha, senkitől!”

Reméljük, a legjobb No roxa áj-feldolgozást produkáló Molnár Kriszti kimarad a jogi hercehurcából.

Másik kedvencem ez a verzió, amin a ballagások királya, Grofó a születésnapos Fostos Recskának küldi a dalt, speciálba.

Legyetek szerencsések!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.